Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/Ramadan 270420.png/Slider_images/Sliders laman web (5).png/Slider_images/1k1p.png/Slider_images/PSC.png/Slider_images/Visi Misi.png

PEMBERIAN PENGURANGAN CUKAI BANGUNAN SEMASA (TAX RELIEF) BAGI TAHUN 2020

​1. Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dengan ini sukacita memaklumkan bahawa Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam telahpun mengurniakan titah perkenan untuk pemberian pengurangan cukai bangunan semasa (tax relief) bagi tahun 2020 kepada pembayar cukai bangunan komersial di bawah kawasan kawalan Lembaga-Lembaga Bandaran. 

Siaran Akhbar MOHA 07 Mei 2020 Pemberian Pengurangan Cukai Bangunan-1.jpg

KAEDAH PERNIAGAAN SECARA DRIVE-THRU

​Sukacita merujuk pengumuman Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri di Sidang Media mengenai peniadaan gerai-gerai Ramadan di bawah kawalan Jabatan-Jabatan Daerah, Jabatan-Jabatan Bandaran dan Jabatan Belia dan Sukan pada 6 April 2020. Dengan itu, Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri sukacita memaklumkan berasaskan kepada perbincangan dengan Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan dan atas nasihat Kementerian Kesihatan bahawa bagi memudahkan orang ramai untuk membeli juadah berbuka puasa di sepanjang bulan Ramadan, satu konsep perniagaan telah diperkenalkan iaitu berasaskan secara tempahan awal (pre-order) dan pickup secara drive-thru.

Siaran Akhbar 28042020 Kaedah Perniagaan Secara Drive thru-1.jpg

VIDEO TULAR MENYATAKAN TIDAK ADA SEKATAN BAGI MEMASUKI SEMPADAN NEGARA

Berikutan dengan tularnya video yang ditayangkan melalui youtube berkaitan dengan Kembara Borneo Miri/Limbang Part 40 yang mana salah seorang penunggang menyatakan bahawa tidak ada sekatan bagi memasuki sempadan Negara Brunei Darussalam adalah tidak benar sama sekali.


Siaran Akhbar MOHA 12042020 Video Tular Tidak ada Sekatan di Sempadan-1.jpg

  
  
Borang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN.pdfBorang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN
Borang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN.pdfBorang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN
  
There are no items to show in this view of the "Iklan KHEDN" list.

 Pautan Kerajaan

1k1p logo.jpg
OneBiz.jpg
Outlook Logo.png
Iklan Tawaran Pelita Brunei 1.jpg

 Taklimat Skim

Taklimat Skim.jpg

Buku Panduan Skim Penghulu dan KK.jpg