Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/1k1p.png/Slider_images/PSC.png/Slider_images/Visi Misi.png/Slider_images/Website Banner Pembayaran Cukai Bangunan Dalam Talian.png

TAKLIMAT MENGENAI TENTANG BAHAYANYA MELAKUKAN PENYALAHGUNAAN DADAH DAN PENCEGAHAN MENGENAI DADAH

Taklimat ini diadakan adalah untuk memupuk kesedaran serta menambah ilmu pengetahuan dikalangan pegawai kakitangan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Jabatan-Jabatan Dibawahnya serta tentang bahayanya penyalahgunaan dadah yang mana boleh membuat impak yang negatif kepada masyarakat, bahkan juga negara.

Selain daripada itu peserta-peserta juga berkesempatan melihat pameran mengenai dadah yang disediakan oleh Jabatan Biro Kawalan Narkotik.IMG_1139.JPG

IMG_1238.JPG

IMG_1160.JPG

IMG_1135.JPG

MAJLIS PEMBUKAAN RASMI KERJA-KERJA MURAL UNTUK PROJEK PEDESTRIANISATION DI JALAN ROBERTS AND ADJACENT ALLEYWAYS

Objektif utama projek ini adalah untuk mengeratkan dan mempromosikan kemesraan masyarakat dengan usaha kerjasama yang terjalin melalui projek ini.

Dalam masa yang sama, ianya juga untuk meningkatkan kesedaran tentang sejarah Negara Brunei Darussalam dan cara hidup zaman dahulu melalui konsep dan isi kandungan seni lukisan yang akan dipamerkan.

Selain itu, lukisan mural lantai ini akan digabungkan dengan mural dilukis oleh Guerilla Architects di permukaan besar dinding di bahagian belakang bangunan BIBD Ar-Rahnu.

WhatsApp Image 2020-11-22 at 2.45.16 PM (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-11-22 at 2.45.16 PM (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-11-22 at 2.45.16 PM (4).jpeg

WhatsApp Image 2020-11-22 at 2.45.16 PM.jpeg

MAJLIS PEMBUKAAN RASMI FORUM DAN BENGKEL PERANAN BELIA DALAM PENGADAPTASIAN PERUBAHAN IKLIM DAN PENGURANGAN RISIKO BENCANA

Forum dan Bengkel Peranan Belia dalam Pengadaptasian Perubahan Iklim dan Pengurangan Risiko Bencana ini adalah anjuran Pusat Pengurusan Bencana Kebangsaan dengan kerjasama Sekretariat Perubahan Iklim Brunei Darussalam, Jabatan Kajicuaca Negara Brunei Darussalam, Jabatan Perhutanan, Jabatan Belia dan Sukan, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pembangunan Masyarakat, Kementerian Kesihatan, Persatuan Bulan Sabit Merah Brunei Darussalam dan Ahli Penyelaras Kesiapsiagaan Bencana yang diiktiraf oleh Pusat Pengurusan Bencana Kebangsaan. 

Objektif utama Forum dan Bengkel tersebut diadakan adalah bagi mencapai hasrat menuju ke arah Masyarakat Negara Brunei Darussalam yang berdaya tahan melalui peningkatan program kesedaran dan peningkatan kesiapsiagaan masyarakat terutama dikalangan para belia dalam pengadaptasian perubahan iklim dan pengurangan risiko bencana di negara ini. 

Di samping itu, para peserta yang menyertai forum dan bengkel ini nanti akan di beri pendedahan kepada pengenalan pengadaptasian perubahan iklim dan pengurangan risiko bencana di peringkat global, serantau dan kebangsaan yang menjelaskan cara dan tindakan yang di ambil bagi mencapai hasrat untuk menjadikan masyarakat yang berdaya tahan dari pelbagai sudut dan mendapat sokongan padu daripada semua pihak dalam sama-sama mendokong dan merealisasikan hasrat tersebut.

IMG_0345.JPG

IMG_0416.JPGIMG_0504.JPG

IMG_0361.JPG

  
  
Borang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN.pdfBorang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN
Borang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN.pdfBorang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN
  
  

​To Supply, Install and Replacement of Network Video Recorder (NVR) at Ministry of Home Affairs Building.

  

​SIX [6] MONTHS TERM CONTRACT OF RUBBISH NETTING AT MAKAM DIRAJA, KG TAMOI.

  

​SIX [6] MONTHS TERM CONTRACT OF RUBBISH NETTING AT RIVER BANK OF MASJID KG PINTU MALIM AND KG SUNGAI LAMPAI, JALAN KOTA BATU.

  

​SUPPLY AND INSTALL GENERAL VRF TYPE AIR CONDITIONING SYSTEM AT MINISTRY OF HOME AFFAIRS BUILDING - LEVEL 6[RW]

  

​Provide 6 Months Storage Facilities For Traditional Racing Boat And Pontoon, Ministry Of Home Affairs

 Pautan Kerajaan

 Taklimat Skim

Taklimat Skim.jpg

Buku Panduan Skim Penghulu dan KK.jpg