Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/Sliders laman web COVID-19.png/Slider_images/1k1p.png/Slider_images/PSC.png/Slider_images/Visi Misi.png/Slider_images/Website Banner Pembayaran Cukai Bangunan Dalam Talian.png

PENUTUPAN SEMENTARA BEBERAPA BUAH TAMU DI DAERAH BELAIT

Ke arah mempertingkatkan lagi langkah-langkah membendung penularan COVID-19 di Negara Brunei Darussalam dan demi kesejahteraan dan keselamatan orang awam, serta berpandukan kepada nasihat-nasihat Kementerian Kesihatan, Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa bermula pada hari ini, Khamis 01 Syaaban 1441H bersamaan 26 Mac 2020M, beberapa buah tamu di Daerah Belait akan ditutup  buat sementara waktu sehingga ke satu masa yang akan dimaklumkan kemudian.

Siaran Akhbar 26032020 Penutupan Sementara Beberapa Buah Tamu di Daerah Belait Final-1.jpg

SUMBANGAN DERMA KEPADA TABUNG AMAL MANGSA KEBAKARAN KAMPONG PENGIRAN BENDAHARA LAMA

​Sumbangan derma sebanyak $10,019 telah dihulurkan oleh Dewan Perniagaan Cina yang telah disampaikan oleh Presiden Dewan Perniagaan Cina (Chinese Chambers of Commerce), Malcolm Lim.

WhatsApp Image 2020-03-25 at 4.36.14 PM.jpeg

PENGAWALAN KEMASUKAN WARGANEGARA ASING KE NEGARA BRUNEI DARUSSALAM

Ke arah menyekat risiko pengimportan dan membendung penularan wabak penyakit COVID19 di Negara Brunei Darussalam serta berpandukan kepada nasihat-nasihat Kementerian Kesihatan, Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa bermula pada hari Selasa, 29 Rejab 1441 bersamaan 24 Mac 2020, semua warganegara asing adalah tidak dibenarkan untuk memasuki Negara Brunei Darussalam sama ada melalui Pos-pos kawalan Darat, Laut dan Udara sehingga ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian. Larangan ini adalah juga termasuk bagi warganegara asing yang transit di negara ini. 

Siaran Akhbar 23032020 Pengawalan Kemasukan Warganegara Asing ke Negara Brunei Darussalam-1.jpg

  
  
Folder: Garispanduan Hiburan AwamGarispanduan Hiburan Awam
Folder: Borang Permohonan Pengawalan Hiburan Awam dan PenerbitanBorang Permohonan Pengawalan Hiburan Awam dan Penerbitan
Folder: Borang Pencalonan Penghulu Mukim dan Ketua KampungBorang Pencalonan Penghulu Mukim dan Ketua Kampung
  
There are no items to show in this view of the "Iklan KHEDN" list.

 Pautan Kerajaan

1k1p logo.jpg
OneBiz.jpg
Outlook Logo.png
Iklan Tawaran Pelita Brunei 1.jpg

 Taklimat Skim

Taklimat Skim.jpg

Buku Panduan Skim Penghulu dan KK.jpg