Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/HMjubliEmas Website.png/Slider_images/01.jpg/Slider_images/03.png/Slider_images/05.png/Slider_images/04.png

PROJEK RINTIS SISTEM SMART Q

​Aplikasi Smart Q tersebut bertujuan untuk memudahkan orang ramai menempah slot queue pendaftaran Kad Pengenalan lebih awal mengikut tarikh dan masa yang ditetapkan. 


Bagi penggunaan aplikasi Smart Q berkenaan, sila klik disini dan layari laman web Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan untuk maklumat lanjut.

Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Menyemarakan Sambutan Maulud

BANDAR SERI BEGAWAN, Sabtu, 9 Disember. - Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan jabatan-jabatan di bawahnya mengadakan Majlis Ceramah Khas Sempena Maulud Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam Tahun 1439 Hijrah / 2017 Masihbertempat Dewan Teater, Bangunan Jabatan Daerah Brunei dan Muara.

yb maulud.jpg

MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PEMENANG-PEMENANG DAN PESERTA-PESERTA PERARAKAN KAPAL-KAPAL, PERAHU-PERAHU, KERETA-KERETA DAN BASIKAL-BASIKAL BERHIAS BAGI DUA ACARA UTAMA SEMPENA SAMBUTAN JUBLI EMAS KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA PADU

Bandar Seri Begawan, Isnin, 04 Disember 2017 bersamaan 15 Rabiulawal 1439 – bertempat di Dewan Musyawarah, Pusat Persidangan Antarabangsa, Berakas telah berlangsung Majlis Penyampaian Hadiah dan Sijil Penghargaan kepada Pemenang-Pemenang dan Peserta-Peserta Perarakan Kapal-Kapal, Perahu-Perahu, Kereta-Kereta dan Basikal-Basikal berhias bagi dua acara utama Sempena Sambutan Jubli Emas Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam Menaiki Takhta.

YB hadiah.jpg


YB hadiah 2.jpg

Sambutan Perarakan Maulidur Rasul

BANDAR SERI BEGAWAN, 3 Dis – Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam kelmarin berkenan berangkat ke Majlis Sambutan Maulud Nabi Muhammad SAW Peringkat Negara bagi Tahun 1439 Hijrah bertemakan 'Rasulullah Qudwah Pemimpin Adil' yang berlangsung di Taman Haji Sir Muda Omar 'Ali Saifuddien, di ibu negara.

f1423acc-6d43-43af-ac8d-a60fe5e2a4af.jpg

  
  
Borang Permohonan Akta Hiburan Awam (Penggal 181).pdfBorang Permohonan Akta Hiburan Awam (Penggal 181)
Form of Application Public Entertainment Act (Chapter 181).pdfForm of Application Public Entertainment Act (Chapter 181)
Borang Permohonan Kutipan Derma Tajaan.pdfBorang Permohonan Kutipan Derma Tajaan
Borang Permohonan Mendapatkan Kebenaran Menggunakan Logo atau Lambang.pdfBorang Permohonan Mendapatkan Kebenaran Menggunakan Logo atau Lambang
Borang Permohonan Bagi Mendapatkan Kebenaran Menerbitkan Majalah dan Suratkhabar Di Negara Brunei Darussalam.pdfBorang Permohonan Bagi Mendapatkan Kebenaran Menerbitkan Majalah dan Suratkhabar Di Negara Brunei Darussalam

 Jubli Emas 2017

Sambutan Jubli Emas 2017.png

 E-Mel Kerajaan

Outlook Logo.png