Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita Terkini

Manage PermissionsManage Permissions

TAKLIMAT KHAS MENJURUS KEPADA PENERAPAN IMAN DAN AMANAH DI KALANGAN PEGAWAI DAN KAKITANGAN JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT, JABATAN DAERAH BRUNEI DAN MUARA DAN JABATAN BANDARAN BANDAR SERI BEGAWAN

IMG_7948.JPG

Rabu, 24 Mac 2021 - Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri hari ini menganjurkan satu taklimat khas menjurus kepada penerapan iman dan amanah bagi pegawai dan kakitangan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Jabatan-Jabatan dibawahnya khusus bagi Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Daerah Brunei dan Muara dan Jabatan Bandaran Bandar Seri Begawan bertempat di Dewan Serbaguna, Jabatan Bomba dan Penyelamat. 


Taklimat khas ini termasuk Rukun Akhlak dan Etika Kerja menjurus kepada penerapan iman dan amanah yang disampaikan oleh Yang Mulia Awang Mohammad Adi Zaky bin Haji Matasim, Pegawai Kaunselor, Jabatan Perkhidmatan Awam dan Yang Mulia Dr. Mikdar Bin Rusdi, Pensyarah dari Kolej Universiti Perguruan Ugama Seri Begawan (KUPUSB).

Antara tujuan taklimat ini diadakan ialah untuk mempertingkatkan lagi mutu perkhidmatan awam melalui taklimat yang berterusan kepada warga Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Jabatan-Jabatan dibawahnya.

Lebih kurang 290 orang pegawai dan kakitangan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Jabatan-Jabatan dibawahnya  menghadiri taklimat berkenaan.

IMG_7943.JPG IMG_7931.JPG IMG_7969.JPG
Created at 24/03/2021 12:06 by Hasrom Haji Mohammad Husain
Last modified at 24/03/2021 12:06 by Hasrom Haji Mohammad Husain